Koyun Sütü


Koyun sütünün içeriğinin kompozisyonu, bazı noktalarda inek ve keçi sütüne göre farklıdır.

Yağ, protein ve orotik asit oranı, diğer türlere göre daha yüksektir.

Ayrıca şaşırtıcı olan, yüksek yağ içeriğine rağmen, koyun sütündeki yağ damlacıkları çok ince ve yüksek ölçüde dağılmıştır ve protein bileşimi, insanlar için inek ve keçi sütüne göre daha uyumludur.

Bu yüzden koyun sütü, inek sütüne alerjisi olan insanlar için iyi bir alternatiftir.

Ayrıca, koyun sütünde orotik asit (vitamin b13) miktarı, inek sütüne göre üç kattan, keçi sütüne göre de beş kattan daha fazladır.

Karaciğer ve sindirim sistemi üzerinde, orotik asidin (vitamin B13) güçlü bir iyileştirici etkisi vardır.

Aynı zamanda koyun sütünde, anti-kanserojen davranan linoleik asit, olağanüstü yüksek oranda bulunmaktadır.

Koyun sütü, mevcut beslenme alışkanlıklarının gelişimiyle çok uyumludur.

Bugünün tüketicisi, için menşei ve tadı açısından benzersiz bir ürün olan ivesi koyun cinsinin sütü ve bu sütten elde edilen yoğurt ve peynirler ciddi bir alternatif olmaktadır.


Yukarı git